St Stephen's School Lorraine Paul Centre

CLIENT
St Stephen's School

LOCATION
Duncraig Campus

BUILDER
Emco Buildings

CONSTRUCTION COMPLETE
Apr 2009


PROJECT DESCRIPTION

The brief for this project was to incorporate the current separate Arts and Technology faculties into one facility, so as to encourage seamless interaction between the disciplines within a functional and economical building.

As the existing site had been extensively developed, a parcel of land was identified to the south east corner of the site, which allowed for strong connections with both the existing primary and secondary school communities.

The ground floor comprises of Art Studios, enclosed external Arts Courtyard, Media, Seminar and GPLAs. These rooms have direct external access to the south onto a terraced veranda which overlooks the oval, and provides a performance area for sporting and other social activities.

The upper floor comprises of Staff Room, Food & Nutrition, Design Studio, Materials Studio (timber, metal & plastics) and GPLAs. The strong connection between the Design and Material Studios enhances the ability for students to effectively bring their design ideas to fruition. The three GPLAs are divided by operable walls, which enable the rooms to be opened into one large space for social events and exhibitions.

External
Entry
New Learning Space
New Workshop
New Design Lab
New Computer Lab

NEXT
PREVIOUS